• РозсадникПро нас
  • КаталогАссортимент
  • СпеціалізаціяНаші можливості
  • Зв’язокКонтакти
  • UA
  • RU

Плодові

Ягідні

Горіхоплідні

Каталог
  • Плодові
    • Абрикос
    • Айва
    • Алича
    • Вишня
    • Груша
    • Нектарин
    • Персик
    • Слива
    • Черешня
    • Яблуня
  • Ягідні
    • Жимолость
    • Ірга
    • Малина
    • Cмородина
    • Порічка
  • Горіхоплідні
    • Фундук
      • Barselonski
      • Halle
      • Syrena

Айдаред (Idared)

Пізньозимовий сорт яблуні, клон сорту Ред Делішес. Походження не визначене, є припущення, що сорт з’явився у Західній Вірджинії у результаті випадкового посіву насіння гібриду, отриманого від схрещування Голден Рейнет та Грімс Голден. Достигання плодів нерівномірне, знімальна зрілість припадає на кінець вересня – початок жовтня. Урожай яблук має трохи вилежатися, щоб набрати своїх смакових якостей, тому споживча зрілість настає в кінці листопада.

Дерево: середньоросле із вузькопірамідальною, середньозагущеною кроною. Тип плодоношення – кільчатковий.

Запилення та плодоношення: самобезплідний, кращі запилювачі: Ельстар, Голден Делішес, Глостер. Схильний до періодичності плодоношення. Температурні перепади у зимовий період та посуха у період закладання бруньок можуть призвести до зниження врожайності. Скороплідний, дерева вступають в плодоношення на 2-3 рік після посадки, високоврожайний. У перші роки плодоношення з одного дерева можна отримати до 30 кг, з роками з яблуні отримують 120-150 кг яблук.

Плоди: вище середніх розмірів (180-200 г), конічно-продовгуватої форми, зелені з великим розмитим рум’янцем насичено червоного кольору і багаточисленними підшкірними цяточками. Характерною є наявність п’яти великих виступаючих горбочків навколо підчашечкової трубки. Шкірочка щільна, гладенька, глянцево-блискуча з восковим нальотом. М’якоть зеленого забарвлення, дрібнозерниста, середньої щільності та соковитості, із середньо вираженим ароматом та солодким, злегка прісним смаком (4,7-4,8 балів).

Особливості: зимостійкість та морозостійкість середня. Стійкість до борошнистої роси та бактеріального опіку середня, стійкість до парші – низька. Використовують у свіжому вигляді і для різних видів технічної переробки. Транспортабельність дуже висока. Плоди можуть зберігатися 7-8 місяців, не втрачають смакових якостей.

приєднатися в facebook приєднатися в instagram
© 2023 | Розсадник "Тамарікс" спеціалізується на виробництві крупномірів плодових дерев