Форель (Forelle)
Пізньоосінній сорт німецького походження, який було отримано в 60-их роках у Північній Німеччині. Споживча стиглість настає в кінці жовтня.
Дерево: сильноросле, з широкопірамідальною, середньозагущеною кроною.
Запилення та плодоношення: самобезплідна, скороплідна, в плодоношення вступає на 4 рік після посадки.
Плоди: середні (180-220 г), округло-грушоподібні. Шкірочка блискуча, насичено жовта, у міру достигання на ній з’являються яскраво-червоні цяточки. М’якоть насичена, солодка, соковита, чудового смаку. Сорт прийнято залишати достигати при кімнатній температурі.
Особливості: зимостійкість висока, стійкість до парші та бактеріального опіку листя середня. Лежкість та транспортабельність плодів висока.