Кордія (Kordia)

Пізній сорт чеської селекції, отриманий як випадковий сіянець в 60-их роках ХХ ст. в місті Техловіце. Плоди достигають у першій-другій декаді липня. Плоди довго тримаються на дереві, не осипаються.
Дерево: середньо- або сильноросле, з широкорозлогою кроною. Плодоносить на букетних гілочках та однорічних приростах.
Запилення та плодоношення: самобезплідний, кращі запилювачі: Регіна, Феровія, Самміт Сам, Бурлат, Карина, Хедельфінська. Скороплідний, дерева вступають у плодоношення на 4 рік після посадки в сад. Урожайність регулярна, висока.
Плоди: великі (8-10 г, максимальні 12-14 г), серцеподібно-видовженої форми. Шкірочка насиченого темно-червоного кольору, майже чорна, блискуча. М’якоть темно-червона, дуже щільна, соковита, ароматна, дуже солодка, високих смакових якостей (4,8 бала). Сік червоний. Кісточка середніх розмірів, вільна.
Особливості: зимостійкість середня, стійкість до грибкових захворювань висока. Плоди універсального призначення – для споживання у свіжому вигляді та для консервування. Транспортабельність висока. Плоди стійкі до розтріскування дощову погоду, не гниють. Плоди можуть зберігатися у холодильнику 4-5 днів.
Рекомендації: потребує щорічної обрізки для стимуляції росту пагонів.