Редхевен
Середній сорт, отриманий в 1940 р. по проекту доктора Стенлі Джонстона в Мічиганському державному університеті. Плоди достигають у третій декаді липня – першій декаді серпня, неодночасно.
Дерево: середньоросле, з округлою або оберненоконусоподібною кроною.
Запилення та плодоношення: квітує в середні терміни, самоплідний, для кращих врожаїв потребує запилювачів. Скороплідний сорт, вступає у пору плодоношення на 3-4 рік після садіння в сад. Урожайність висока, регулярна: з 6-річних – 35-40 кг, з 12-річних – 100 кг плодів.
Плоди: вище середніх, великі (120-160 (200) г), округлі, або слабо стиснуті.Шкірочка середньої товщини, бархатиста, щільна, легко знімається з плоду, яскраво-помаранчева, покрита червоно-бордовим розмитим рум’янцем на 3/4 всієї поверхні плоду. М’якоть слабо- або середньо волокниста, ніжна, соковита, помаранчевого кольору, біля кісточки – червона, з сильним ароматом (4,9 бала). Кісточка середня, відділяється лише у стиглих плодів. Можливе перевантаження врожаєм і здрібнення плодів.
Особливості: морозостійкість та стійкість до весняних заморозків висока,посухостійкість середня. Стійкість до курчавості середня, сильно уражується клястероспоріозом та борошнистою росою. Плоди вживають у свіжому вигляді, для приготування компотів, варення, джемів, желе. Транспортабельність висока.
Рекомендації: в період зав’язування плодів рекомендований помірний полив.