• РозсадникПро нас
  • КаталогАссортимент
  • СпеціалізаціяНаші можливості
  • Зв’язокКонтакти
  • UA
  • RU

Плодові

Ягідні

Горіхоплідні

Каталог
  • Плодові
    • Абрикос
    • Айва
    • Алича
    • Вишня
    • Груша
    • Нектарин
    • Персик
    • Слива
    • Черешня
    • Яблуня
  • Ягідні
    • Жимолость
    • Ірга
    • Малина
    • Cмородина
    • Порічка
  • Горіхоплідні
    • Фундук
      • Barselonski
      • Halle
      • Syrena

Стенлей (Stanley)

Пізній сорт американської селекції, отриманий в 1913 році на Сільськогосподарській дослідницькій станції штату Нью-Йорк (Женева, округ Онтаріо) у результаті схрещування сортів Венгерка ажанська і Великий герцог. Відноситься до групи Венгерка. Плоди достигають на початку вересня.

Дерево: середньоросле, з рідкою, високоовальною кроною.

 Запилення та плодоношення: самоплідний, гарний запилювач для інших сортів, потенційні запилювачі: Млієвчанка, Волошка, Сентябрськая (Вереснева).Скороплідний, у плодоношення дерева вступають на 4-5 рік. Плодоношення регулярне та високоврожайне: з 6-7-річних дерев можна зібрати 36 кг плодів, з 10-12-річних – 50-60 кг.

Плоди: крупні та дуже крупні (30-35 г, крупні екземпляри досягають 45-50 г), нерівнобокі, оберненояйцеподібні, з округлою верхівкою і витягнутою основою, темно-фіолетового кольору. Шкірочка середньої товщини, рихлої консистенції, покрита середньою кількістю підшкірних цяток, багряного забарвлення і густим восковим нальотом, від м’якоті відділяється погано. М’якоть жовта, зернисто-волокниста, щільна, ароматна, солодка на смак з невеликою кислинкою, середньосоковита (4,7-4,8 бала). Кісточка добре відділяється від м’якоті, в роки з недостатнім зволоженням ґрунту може не відділятися.

Особливості: зимостійкість середня, посухостійкість – середня, стійкість до моніліозу – низька, до червоної плямистості (полістигмоз) – висока, дерева також можуть пошкоджуватися сливовою попелицею. Плоди універсального призначення – придатні для споживання свіжими, для консервування, сухофруктів.Транспортабельність плодів висока. Зберігаються у холодильнику 30-40 днів. Придатні для заморожування з метою реалізації через 5-6 місяців.

Рекомендації: щоб кісточка гарно відділялася від мякоті, а врожаї були високими необхідний гарний полив у період плодоношення.

приєднатися в facebook приєднатися в instagram
© 2023 | Розсадник "Тамарікс" спеціалізується на виробництві крупномірів плодових дерев