Студентка
Середнього терміну достигання, селекції Центрального ботанічного саду НАН України, одержаний у 1962 р. у результаті схрещування форм 19-15 та 17-15. Плоди достигають у першій-другій декаді вересня.
Дерево: середньоросле, з широкоовальною, компактною кроною.
Запилення та плодоношення: самозапильний, високоврожайний.
Плоди: великі (265 г, в окремі роки 290-300 г), одномірні, яблукоподібної форми, дещо асиметричні. Шкірочка тонка, однак міцна, при достиганні зелено-жовта із значним опушенням; стиглі плоди жовті, іноді з ніжним розмитим рум’янцем, без опушення. М’якоть щільна, жовто-кремова, соковита, кисло-солодка, дуже ароматна, дещо терпкувата (4,5-5 балів).
Особливості: зимостійкість висока. Стиглі плоди добре зберігаються, навіть у звичайних умовах не буріють. У холодильнику зберігаються до лютого. Упродовж всього терміну зберігання плоди придатні для приготування високоякісних продуктів переробки.