Глостер (Gloster)

Зимовий сорт, отриманий у Німеччині у 1951 році шляхом гібридизації сортів Глоккенапфель (Glockenapfel) та Ріхард Делішес. Знімальна стиглість – кінець вересня, споживча – січень.
Дерево швидкоросле, середньоросле, із середньозагущеною, трохи розкидистою кроною. Тип плодоношення – змішаний (на кільчатках, списиках, плодових прутиках).
Запилення та плодоношення: частково самоплідний, кращі запилювачі: Гала, Айдаред, Джонатан, Спартан. Скороплідний, на середньорослій підщепі у плодоношення вступає на 4 рік. Плодоношення регулярне і високоврожайне. З 10-12-річних дерев можна зібрати від 35 до 75 кг плодів.
Плоди середніх та великих розмірів (140-170 г), округлі, злегка конічні, ребристість виражена найбільше на верхівці яблук. Шкірочка тоненька, міцна, гладенька, еластична, середньої товщини. Основне забарвлення світло-жовте, покривне забарвлення виражене у формі малиново-червоного рум’янцю майже по всій поверхні плоду. М’якоть світло-зелена у момент знімальної стиглості і світло-кремова у споживчий період, приємного освіжаючого кисло-солодкого смаку (4,4-4,5 балів).
Особливості: зимостійкість висока, стійкість до борошнистої роси – висока, до парші – середня. Транспортабельність – середня, в умовах сховища плоди зберігаються до лютого, при зберіганні у холодильнику – до квітня-травня. Використовують у свіжому вигляді в зимовий і частково весняний період.